2023. ÉVI SZELIDI-TAVI GYERMEK ÉVES TERÜLETI HORGÁSZENGEDÉLY

Ára: 2400 Ft Ez a területi engedély a kiváltásától számítva legkésőbb 2024. január 31-ig érvényes. 14 év alatti gyermekek részére váltható ki.

A gyermekhorgászok csak felnőtt felügyelete mellett horgászhatnak, kizárólag 1 db úszós készséggel.

Ezzel a horgászjeggyel méretkorlátozással védett hal nem tartható meg.

Fekete sügér megtartása szigorúan tilos. Kifogása után azonnal vissza kell engedni a tóba.

A kifogott törpeharcsákat a Szelidi-tóba visszaengedni tilos, mennyiségi korlátozás nélkül elvihető.

A Szelidi-tavi stégeket a tulajdonos távollétében bárki használhatja, de a tulajdonos érkezésekor részére át kell adni.

Horgászni kizárólag olyan csónakból szabad,amiben annak tulajdonosának adatai fel vannak tüntetve.

Horgászni lehet:  December, január, február hónapokban:   06 órától  18 óráig. Március 1-től november 30-ig: 00  órától 24 óráig. Horgászati tilalmat a vezetőség telepítés,illetve egyéb okokból bármikor elrendelhet.

A horgászkészségek őrizetlenül hagyása tilos. Amennyiben a halőr ilyet észlel, első esetben írásbeli figyelmeztetést ad, a második esetben bevonja a horgászengedélyt.

Az elveszett,ellopott,megrongálódott területi jegy nem pótolható. A csónakos horgász a parton közlekedő halőr  felszólítására köteles kikötni ellenőrzés céljából.

A nádfalba bemenni,az mögött csónakból horgászni tilos. A horgász  kutyát nem tarthat magánál. A horgász szemetes zsákot köteles magánál tartani,szemetes helyen horgászni tilos.

A fizető strandok területén egész évben tilos csónakból horgászni a tó teljes keresztmetszetében. A fizető strandok partjairól  május 1-től szeptember 15-ig horgászni tilos. A szabad strandok (Bodzás, Húsfoka, Borjú-sziget,1-9 utcák, Gépállomás ) partjairól június,július,valamint augusztus hónapokban 08 óra,valamint 20 óra között tilos horgászni.

A Szelidi-tó országos jelentőségű természetvédelmi terület a Kiskunsági Nemzeti Park kezelésében.Védelme érdekében: -.A horgászati tevékenységhez kapcsolódóan a nád és más vízi növényzet, valamint a sulyom irtása nem végezhető. -Tilos a védett természeti területen tüzet rakni. -A védett természeti területen gépjárművel közlekedni csak az útként nyilvántartott utakon lehet. -A védett természeti területen a sátorozás tilos. -Védett természeti területen sátras ernyő használata  engedélyezett. -Tilos a védett állatfajok élettevékenységének zavarása. -A horgászati tevékenység során keletkező hulladékot a horgászhelyről el kell szállítani. -A Kalocsa és Vidéke Horgászegyesület horgásztanyája, valamint a  Dunapataji Horgászegyesület csónakkikötője közötti szakaszon  a parti horgászállásokhoz csónakot kikötni tilos.

A tó egyéb szakaszán is a csónakokat lehetőség szerint a kijelölt helyeken  úgy kell kikötni,hogy a csónakok a parti horgászatot ne akadályozzák. -Csónakrögzítő karókat a vízben hagyni tilos. -Robbanómotoros vízi jármű csak szolgálati célból használható,elektromos csónakmotor használata  engedélyezett. -A sporthorgászati tevékenységhez kapcsolódóan horgászonként naponta 1 kg dara alapú etetőanyag, és 0,5kg szemes alapú etetőanyag használható fel . Amennyiben a sporthorgászati tevékenység közben környezetszennyezést (pl. vízszennyezést) észlelnek,úgy a felügyelőséget haladéktalanul értesíteni kell.

A KNP a természetvédelmi érdekeket szolgáló szabályok megszegői ellen szabálysértési eljárást  kezdeményezhet.

A halőr telefonszáma: 06-20-556-2710   

Az egyesület adószáma:19975724-1-03

Az egyesület  honlapja: dunapatajishe.hu

További híreink

Hírek és aktualitások

Telepítés (2023.08.30.)

A Dunapataji Horgászegyesület  2023. augusztus 30-án 2200 kg 3 nyaras pontyot telepített a Szelidi-tóba. A telepítésnél a Nébih ellenőrei a halak mennyiségét és minőségét a helyszínen

Tovább olvasom...

Szóljon hozzá